Стрічка новин
Якісні, але дешеві: Багато ділків скористалися світовою пандемією, аби отримати надприбутки. Зокрема, як вам ціна за медичну маску від Із сторіччям, ветеране!: «До сотні літ бажаємо прожити і добрий слід лишити на землі», – такі ось рядки у побажаннях часто звучать на Нерест-2020: З метою посилення охорони рибних запасів і біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Сумщини розпорядженням голови Сумської обласної Особливості надання житлових субсидій у період карантину: 25 березня 2020 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 247 «Про особливості надання житлових субсидій», якою передбачено: Едельвейс : Перебираючи у старій шухляді речі, син Олексій взяв дерев`яну з інкрустуванням  невелику круглу коробочку, відкрив її і побачив сріблясту квітку: Лебедин – місто, яке вразило литовців: До лютого невелика кількість жителів Литви знали про м. Лебедин, що на Сумщині. Та одна подія повністю змінила Шановні працівники редакції газети «Будьмо разом»! : Щиро і сердечно вітаємо вас із 22-річ­чям виходу першого номера вашої газети. Газета – чернетка історії, сказав хтось із відомих. І спорт, і відпочинок: Молодість – прекрасна пора. Коли будь-яка справа по плечу, а слова не розходяться із ділом. Так, юнаки із с.Межиріч не Життя Григорія Карпова як спалах зірки: Карпов Григорій Дмитрович (народився 21.01.1919р., м. Лебедин – помер 17.12.2009р., м. Москва) – радянський учений-філософ, фахівець у галузі соціальної філософії. У водоймах зникає риба: З українських водойм зникають чехоня, лин, головень, сазан, жерех. На це впливають браконьєри. Їх за останні 20 років побільшало майже

Гриби – це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті.

Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки роблять лише на основі свого гіркого досвіду.

Тому застерігаємо!

  • Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях. Особливо уникайте стихійних ринків.
  • Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.
  • Не збирайте гриби:

– якщо не впевнені, що знаєте їх - якими б апетитними вони не здавалися;

– поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах;

– з ушкодженою ніжкою, старих, в’ялих, червивих або ослизлих.

  • Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках – вони не завжди відповідають дійсності.
  • Не куштуйте сирі гриби на смак.
  • Ще раз перевірте вдома гриби, особливо ті, які збирали діти. Усі сумнівні – викидайте.
  • Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.
  • При обробці кип’ятіть гриби 7-10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити.
  • Обов’язково вимочіть або відваріть умовно їстівні гриби, які використовують для соління, - грузді, вовнянки та інші, котрі містять молочний сік, тим самим позбудетесь гірких речовин, які уражають слизову оболонку шлунку.
  • Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.
  • Гриби (зеленушка, синяк-дубовик та деякі інші) містять отруйні речовини, які у шлунку не розчиняються. У взаємодії із алкоголем отрута розчиняється та викликає бурхливе отруєння.
  • Суворо дотримуйтеся правил консервування грибів.

Лебединський районний сектор

Управління ДСНС України в Сумській області.

Додати коментар